Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend eerste advies!

Energie Besparing Nieuws

Subsidieregeling van €400 miljoen voor energiebesp

20-06-2014
Verhuurders van huurwoningen in de sociale huursector kunnen vanaf 1 juli 2014 subsidie aanvragen voor het nemen energiebesparende maatregelen. Er is €400 miljoen subsidie beschikbaar om huurwoningen energiezuiniger te maken. Het is een van de afspraken die werden gemaakt in het Energieakkoord. De regeling en voorwaarden zijn vandaag in de Staatscourant gepubliceerd.

Invoering voorlopig energielabel vanaf januari 201

17-06-2014
Den Haag - Huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen in januari 2015 een voorlopig energielabel voor hun woning toegestuurd. Dit schrijft minister Blok aan de Tweede Kamer.

Markt van 6 miljard voor energiebesparing koopwoni

15-05-2014
De komende jaren is er veel belangstelling onder de eigenaren van koopwoningen boven 300.000 euro om te investeren in energiezuinige maatregelen. Door die interesse ontstaat een markt van 6 miljard euro voor energiebesparing bij alleen al koopwoningen.

Ouwe bouw, nieuwe bouw

01-04-2014
We bevinden ons in een periode van grote veranderingen. Er is een toenemende vraag naar duurzame en passende huisvesting maar het aanbod komt niet goed op gang omdat het niet aansluit op de behoefte. Het oude model werkt niet meer. Het nieuwe model moet deels nog worden uitgevonden. Bedrijven en mensen reageren op uiteenlopende manier op de crisis. De verschillen tekenen zich steeds duidelijker af: ‘ouwe’ bouw versus nieuwe bouw. Ze bestaan soms zelf binnen één concern.

Wethouder Hatenboer: Investeringen scholenhuisvest

20-03-2014

Wethouder Hatenboer: Investeringen scholenhuisvesting naar voren halen

Door Podium-redactie , 17 maart 2014

Gemeenten zijn heel belangrijk voor de bouw- en infrasector én het economisch herstel. Reden voor Bouwend Nederland om actief campagne te voeren rond de gemeenteraadsverkiezingen. Podium sprak vier ‘bouwende wethouders’ over hun aanpak. Als laatste in de serie wethouder Jeroen Hatenboer van Enschede. Investeringen in scholenhuisvesting en verduurzaming zijn "erg belangrijk voor de lokale werkgelegenheid”.

Over keurmerken, certificaten en rekeninstrumenten

18-02-2014
Sedert kort is een heldere uiteenzetting beschikbaar over:
  • keurmerken
  • certificaten
  • rekeninstrumenten
Over "duurzaam bouwen".

Zie www.aantoonbaarduurzaambouwen.nl

Duurzaamheidscampagne Gemeente Enschede

13-02-2014
Hoog energieverbruik

Energie wordt steeds duurder. De kosten om uw huis te verwarmen, om te koken , te douchen en te wassen stijgen ieder jaar. En, niet te vergeten, de uitstoot van broeikasgassen neemt voortdurend toe, terwijl de voorraad aardgas en aardolie schrikbarend afneemt. Vermindering van energie- gebruik is dus goed voor het milieu en voor uw eigen portemonnee. Zelf bijdragen aan een duurzaam milieu en tegelijkertijd uw maandelijkse lasten naar beneden brengen kan echt. Wij helpen u bij het opstellen van een bespaaradvies voor uw woning.

Uitnodiging informatieavond Energie besparen

Subsidieregeling duurzame energie voor ondernemers

06-02-2014
Bedrijven en ondernemers in Overijssel kunnen tussen maandag 3 februari en maandag 31 maart 2014 (19.00 uur) subsidie aanvragen voor investeringen die zijn gericht op het duurzaam opwekken of het besparen van energie. De subsidieregeling hoort bij het programma Nieuwe Energie Overijssel, gericht op het vergroten van het aandeel nieuwe energie naar 20 procent in 2020.

Alles uit de kast voor Energieakkoord

27-01-2014
Producenten van glas- en steenwol in Nederland, die verenigd zijn in de Mineral Wool Assocation, sluiten zich aan bij het Energieakkoord. De MWA onderschrijft in een position paper de doelstellingen van het akkoord voor duurzame groei, waarmee stappen zullen worden gezet in de energietransitie.

Sluit nu een Energiebespaarlening af

21-01-2014
Het is zover. Woningeigenaren die hun voornemen om te investeren in een energiezuinige woning in het nieuwe jaar willen verwezenlijken, kunnen de daad bij het woord gaan voegen. Vanaf vandaag is het mogelijk een Energiebespaarlening af te sluiten om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hiermee bespaart u energie, verbetert u uw wooncomfort en spaart u het milieu! Bovendien kunnen energiebesparende maatregelen bijdragen aan het waardebehoud van uw woning.

Website

30-12-2013
Onze website is online!