Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend eerste advies!

Markt van 6 miljard voor energiebesparing koopwoni

Markt van 6 miljard voor energiebesparing koopwoni

geplaatst op: 15-05-2014
De komende jaren is er veel belangstelling onder de eigenaren van koopwoningen boven 300.000 euro om te investeren in energiezuinige maatregelen. Door die interesse ontstaat een markt van 6 miljard euro voor energiebesparing bij alleen al koopwoningen.

Dat cijfer komt uit recent onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van het Actieteam ‘Klantgerichte oplossingen voor duurzame woningverbetering’. Dat team maakt deel uit van de Actieagenda Bouw.

Hele forse markt

Uit het onderzoek onder particuliere huiseigenaren met een woning van boven de 300.000 euro blijkt dat de komende jaren zo’n miljoen woningen verbouwd gaat worden. 54 procent zegt dan meteen ook energiebesparende maatregelen te nemen en hier gemiddeld 12.000 euro in te zullen investeren

"Het is een hele forse markt”, stelt de trekker van het actieteam Marjet Rutten vast. Morgen organiseert het actieteam de bijeenkomst ‘Geld verdienen met duurzaamheid’. Die wil, in de woorden van Rutten, "ondernemers uit de bouw en installatie helpen om hun graantje van die markt mee te pikken.”

Organisatie van het aanbod

"Er is dus echt veel behoefte, maar de markt springt daar onvoldoende op in”, aldus Rutten. "Wat ons betreft ligt de sleutel in de organisatie van het aanbod. We moeten veel helderder inzicht bieden in wat ons aanbod is, wat het oplevert en wat het kost. We moeten niet de klant de oplossing laten bedenken, maar zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de integrale prestatie.”

Het gaat er volgens haar niet om dat de verschillende partijen allemaal hun deel doen, maar om gezamenlijk aanpakken. "Hebben we dat voor elkaar, dan is het tijd om er actiever op uit te gaan. Eigenlijk komt het allemaal aan op ondernemerschap.”

Hulpmiddelen

Op de bijeenkomst van morgen wil Rutten ondernemers laten zien welke hulpmiddelen er zijn voor MKB-ondernemers in de bouw- en installatiesector. "Het gaat hierbij niet om technische oplossingen en materialen, maar om concepten die gebruikt kunnen worden om een beter marktgericht aanbod te doen bij projecten waarbij één individuele woning duurzaam wordt gerenoveerd.”

Bron: Bouwendnederland